Legeforeningen

Min side er medlemmene i Legeforeningens egne nettportal. Når løsningen omtales i mediene har overskriften gjerne vært ”Facebook for leger”. Det å skape et fungerende profesjonelt nettverk for leger og medisinstudenter krever imidlertid at man spiller på litt andre strenger for å få brukermassen med seg, enn det dagens mest kjente sosiale nettverk gjør.

Brukerbehov
Gjennom tett samarbeid med Legeforeningens prosjektgruppe, og gjennom flere brukertester i løpet av designprosessen, er resultatet blitt en portal som dekker brukernes behov for faglig oppdatering, diskusjon med kolleger, og mulighet for å synliggjøre sin egen kompetanse. Dessuten har brukeren nå fått ett sted å forholde seg til når det gjelder informasjon fra Legeforeningen, og informasjon fra andre kilder som Legeforeningen anser som interessante for sine brukere. Mange leger er også svært aktive i foreningen som tillitsvalgte, og vil dermed få utvidet mulighet til å prege Min side ved å kunne publisere medlemsbrev til utvalgte grupper, samt svare på høringer.

Skreddersøm
Hver bruker kan skreddersy deler av sin egen side for å få med seg de fagområdene som interesser mest. Samtidig blir en del tilpasninger gjort automatisk basert på hva Legeforeningen vet om brukeren. Slik skreddersøm må til for at både medisinstudenter, allmennpraktikere, kirurger og forskere skal få relevant innhold i portalen fra første stund. Det har også vært viktig å finne en visuell og språklig tone som ivaretar Legeforeningens verdier, slik at brukeren føler at Min side er profesjonell og seriøs. Flere diskusjoner kom opp i den forbindelse – blant annet rundt hvordan medlemmene ville se på det å laste opp bilde på egen profil. Vil det anses som ”useriøs” funksjonalitet, eller vil de fleste synes det er nyttig å få et ansikt å forholde seg til i en faglig diskusjon?

Fra Legeforeningens perspektiv
Legeforeningen ønsket gjennom Min side å få brukerne til å oppdatere sin egen medlemsinformasjon. Ved at hvert medlem har en profil på Min side som enkelt kan endres, vil Legeforeningen spare administrasjonskostnader, og medlemsregistrene vil over tid ha mer korrekte data. Legeforeningen har ellers fått ett sted å kommunisere med medlemmene sine der innhold fra både medlemsbladet, nettstedet legeforeningen.no, og medlemsbrev til ulike medlemsgrupper publiseres.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Interaction designer Kristin Breivik blogging about work and life in general.